Vatandaş müjde bekliyor

Malum kira artışları, market fiyat artışları derken geçim sorunları da artar oldu. Yakın zamanlarda verilen vaatler vatandaşta büyük beklenti oluşturdu.

Zira halk ekonomik sıkıntılardan dolayı haklı olarak veryansın ediyor. kiralar çoğunluk olmuş minimum 10-15 bin, marketler desek önceden 100 liraya 2 poşet ürün alırken şimdi poşetin dibini bile göremiyoruz. 

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının mevcut sıkıntıların üstesinden gelinebilecek kadar dengelenmesi elzemdir. Özellikle büyükşehirlerdeki vatandaş kiralardan dolayı kara kara düşünüyor. Şehir endeksinin bir an önce gelmesi lazım, geçim çok zor.

Yaz henüz tam gelmeden turizm yine büyük artış göstermeye başladı. Turistler gelsin, başımızın üstünde yerleri var ama kendi insanlarımızın da tatile hakları olduğunu düşünüyorum dolayısıyla alım gücüne mutlaka çözüm bulunmalı. Turistlerin bıraktığı parayı alım gücü olduktan sonra bizim vatandaşlarımız da harcar. Bu konuda yetkililerin bir an önce çözüm bulması ve deyimi yerindeyse fırsatçıların ümüğünü en sert şekilde sıkması gerekiyor. Bunları dile getirirken, turistik bölgelerde turistlere birçok defa uçuk fiyatlardan satış yapanları görmüştüm bu duruma da dur demek lazım. Tabii bunları yazarken turistik bölgede memurluk yapanları unutmamak lazım. Memurlar özellikle o bölgeler de çok zorlanıyor. Şehirden çok uzak noktalarda yaşamak zorunda kalıyorlar.

Tekrar ediyorum, şehir endeksi bir an önce gelmeli! Mutlaka gelmeli!

Tabii direkt zam yapılsın demiyorum…

Halktan herhangi birini durdurup sorarsanız maaşlara zam yapılmasından ziyade alım gücünün arttırılmasından yana fikir belirtir. Çünkü maaşlara zam yapıldıktan kısa bir süre sonra fiyatlar da artıyor. Dolayısıyla öncelikle çözüm alım gücüne yönelik olmalı. 

Kiralarda da marketlerde de geçici veya kalıcı süre boyunca üst tavan ücret belirlenerek belirli bir sınırlama getirilmeli. Ürünün değerini %15-20 aşanlara ağır yaptırımlar uygulansın. Paravan şirketler vasıtasıyla piyasayı şişiren marketler tespit edilince uzun süreli kapatma cezası verilmeli. Öyle ceza filan sarmıyor…


Yorumlar kapatıldı.