Film önerilerim

Film önerilerim

İzlediğim filmler arasında en efsane olanları derledim. Önerdiğim insanlar gibi sizlerin de bu filmleri çok seveceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Listeyi müsait olunca güncelleyeceğim. İyi seyirler. 🙂 Mehmet Berk Ergin

1) Sevginin Gücü / Bajrangi Bhaijaan (2015)

Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida’nın annesi, Hindistan’da çocuğunun tedavi edileceğini öğrenir. Hindistan’a gidiş yolculuğunda küçük Shahida, annesini kaybeder. Kaşmir olayından dolayı birbiriyle arası iyi olmayan iki ülkenin kardeşliği adına da güzel bir film. Hindistan’da Shahida’ya yaşadığı tüm zorlukluklara rağmen iyilik dolu adam Pavan, kızı gittiği Pakistan’da ajan ilan edilip ağır işkencelere maruz kalmasına rağmen doğruluktan ve iyilikten vazgeçmeyerek kızı ailesine ulaştırır. Filmin final sahnesi ise efsanedir… Mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz. İyilik ve merhametin sonuna kadar işlendiği bu efsane film ilk önerimdir.

2) Rüzgarı Dizginleyen Çocuk / The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

Malavili gencin olağanüstü ve gerçek hikayesi!

Maddi imkansızlıklar sonucu okuldan atılan 13 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. Yaşadığı bölgede büyük kıtlık başlar. Halk artık açlıktan ölmeye başlar ve korkunç zorluklarla karşı karşıya kalınır. Ona inanmayan gözle bakılsa bile William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgar jeneratörü yapar. Bu başarı sadece onun ve ailesinin hayatını değiştirmekle kalmayacak, bulunduğu bölgenin de sefaletten kurtulmasını sağlayacaktır. (beyazperde.com’dan alıntıdır.).

3) Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi / Hachiko: A Dog’s Tale (2009)

Gerçek bir olaydan esinlenmiştir. Sahibine sadakatle yaklaşan köpek, sahibi vefat ettikten sonra tam 10 yıl boyunca tren istasyonunda onu bekledi. Tabii sahibi dönmedi… Ne olursa olsun onu orada bekledi ve yine o istasyonun önünde vefat etti. Bugün Tokyo’ya gidenler Shibuya istasyonun kapısında bir heykelle karşılaşır. İşte o Hachiko köpektir. Hayat hikayesi filme aktarıldı. Özellikle 50. dakikadan sonra ağır dram içeren film, hayvanlara bakışımızı daha da ısıtır vaziyette.

4) 7 numaralı Hücre / Miracle In Cell No.7 (2013)

Suçsuz zihinsel engelli bir adam ve tatlı kızının iftiralar ve yalan sonucu hapishanede geçen yürek burkan hikayesini anlatıyor. Filmin son 40 dakikası ağır dram içermektedir. 

5) Kıyamet Günü / The Impossible (2012)

26 Aralık 2004’te Asya’da yaşanan tsunami felaketinde kurtulmayı başaran bir ailenin gerçek hikayesini anlatan film. Tayland’a tatil yapmak için gitmiş bu ailenin 2004 yılındaki tsunami olayının birebir içinde kalmasıyla şekillenmiş bu hikaye 2004 yılındaki felaketi iliklerinize kadar işleyerek anlatacak.

6) Ghajini (2008)

Sanjay Singhania (Amir Khan) Hindistan’ın en zengin iş insanlarından birisi olarak ülkesinde çok tanınan birisidir. Kalpana adlı kız ise bir reklam şirketinde oynamaktadır. Yanlış anlaşılma sonucu kız, Sanjay’ın sevgilisi sanılır ve büyük ilgi görür. Sanjay’ın kulağına gider durum. Sanjay, bu durumdan rahatsız olur ve kızın olduğu bölgeye gider, kızı gördüğünde ise ona aşık olur ama o kız onun Sanjay Singhania’ın olduğunu bilmemektedir, Sanjay kendisini Hindistan’da fakir bir adam olarak kendini tanıştırarak mutlu bir beraberlik oluştururlar. Kalpana merhametli birisi olarak bir organ mafyasının elinden küçük kız ve erkek çocuklarını kurtarır. Mafyanın lideri Ghajini bu duruma çok sinirlenerek Kalpana ve eşinin oturduğu evi bulur eve gittiğinde evde sadece Kalpana’yı görürler. Ona saldırırlar. O sırada Sanjay eve girer ve gözleri önünde sevgilisin kafasına demir parçasıyla vurulduğunu görür. Sanjay da kafasına darbe alır ve hafızasını yitirir. İş insanı kimliğinden çıkarak sevgilisini öldüren Ghajini’yi bulmaya çalışır. Kafasına aldığı darbelerden dolayı her 15 dakikada bir hafızasındaki herşey silinir. Bu duruma günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır. Sanjay, eşini gözleri önünde öldüren Ghajini’yi bulmaya çalışacak.

7) Cennet’in Çocukları / Children of Heaven (1997)

1997 İran yapımı bu filmde Ali ve Zehra çok yoksul bir ailenin iki çocuğudur. Çok kötü tek göz bir evde oturmaktalar. Bir gün Ali ayakkabısını tamire götürür ve dönüş yolunda kaybeder. Eve gelince kardeşine zorlanarak anlatır ve kardeşini babasına söylememesi için ikna eder. Artık bundan sonra iki kardeş eski bir ayakkabıyı birlikte kullanır babasına yük olmamak için. Tabii çok zorlanırlar. Zehra ayakkabıyı çıkarır ve Ali ayakkabıyı giyerek koşarak derse yetişmeye çalışır. Ama Ali her seferinde derslerine geç kalır. Bu yüzden öğretmenlerinden sürekli azar işitir. Bir gün bir yarışma düzenlenir ve 3. olana ayakkabı verilmektedir. Ayakkabı hayaliyle Ali yarışmaya katılır ve  bu yarışmada üçüncü olarak ayakkabı kazanmaya ve bu ayakkabıyı kardeşi Zehra’ya hediye etmeye karar verir.

8) Yepyeni Bir Hayat / A Brand New Life (2009)

Babasını çok seven dokuz yaşındaki yetim bir kız babasına veda bile edemeden yetimhaneye bırakılır. Babasının bir gün geri geleceğini düşünerek o zorlu koşulları başta kabul etmez, kabullenemez ve babasını beklemeye başlar. Bir zaman sonra adapte sürecini atlatarak oradakilere uyum sağlar. Yetimhaneyi ziyaret eden batılı çiftler tarafından evlat edinmeyi bekler. Film  Koreli yönetmen Lecomte’un kendi gerçek hayat hikayesini anlatmaktadır.

9) Barfi – Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

Aşk sevgi midir emek midir gösteren önemli bir yapıt. Aşkı tanımlayabilmek için mutlaka izlemelisiniz.

Adı Murphy. Fakat sağır ve dilsiz olduğu için, ismini ancak Barfi şeklinde telaffuz edebiliyor. Bebekken annesini kaybetmiş, babası onu tek başına büyütmüş. Aşık olduğu tek kız olan Shruti’yi ailesi zengin bir adamla evlendirmiş. Barfi, babasının ameliyat masraflarını karşılamak için, çocukluğundan beri tanıdığı ve ona koşulsuzca güvenen tek kişi olan otistik Jhilmil’den medet umuyor. Ama Jhilmil’i kaçırmakla suçlanınca peşine polis düşüyor. İyi niyetli, duygusal bir genç Barfi. Hayatı ne kadar zor olsa da keyfini çıkartmasını biliyor. (beyazperde.com’dan alıntılanmıştır.)

10) Sevginin Gücü Leon (1994)

Mathilda, New York’ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon’un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda’ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır. (Sinemalar.com’dan alıntılanmıştır.)

11)  Yeni Hayat / Cast Away (2000)

Uçak kazası sonucu düştüğü adada dramatik bir şekil yaşam sürdüren Chuck Noland çok zorlu şartlarla karşılaşır. Adada tek başına kaldığından hiç kimseyle konuşamayan Chuck, hem fiziksel hem de ruhen çöküntü yaşar. 

12) Lion Saroo (2016)

5 yaşındaki Hintli bir fakir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta’da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve dünyanın bir diğer ucunda sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar… (Gerçek hikayeden esinlenmiştir. Beyazperde.com’dan alıntılanmıştır.)

13) Ruanda Oteli / Hotel Rwanda (2004)

1994 yılında tüm dünyanın gözü önünde olan Ruanda soykırımında, Ruanda halkı Hutular ve Tutsiler olarak ikiye ayrıldı ve 800 bin Tutsili hunharca katledildi. Gerçek olaylardan esinlenen bu filmde savaştan kaçıp kendilerini kurtarmaya çalışan tutsi ve hutu halklarına, çalıştığı otelin kapılarını açan kahraman bir adamın gerçek hikayesini anlatıyor.

14) Benim Adım Khan / My Name Is Khan (2010)

Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika’ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira’nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır (Sinemalar.com’dan alıntılanmıştır.)

15) Düşler Diyarı / beasts of the southern wild (2012)

Hayatta kalmayı öğrenen 6 yaşındaki bir kız çocuğunun gözünden dünyaya bakış.

16) Yeşil Yol / The Green Mile (1999)

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb’un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey’in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey’in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır (beyazperde.com’dan alıntıdır.).

, ,

Yorumlar kapatıldı.